На первую VAKANSII.com.ua
  На первую VAKANSII.com.ua На первую VAKANSII.com.ua
СЕГОДНЯ НА САЙТЕ:  162 ВАКАНСИЙ. НОВЫХ - 19 Интернет
  47262 РЕЗЮМЕ. НОВЫХ - 14 Если не работает
 Сайт газеты

 • Страхования
 • Фехтование
 • Инвестирование
 • ПротивоГАЗы
 • Как авто
 • Респираторы
 • Средства пожаротушения
 • Новости
 •  

  Статьи

  Како да ги пронајдете и отстраните скриените врски од шаблонот на Joomla?

  1. Метод број 1. Извор на страница + Вкупно командант
  2. Метод број 2. Мој омилен. Скрипта find-link.php

  Тие преземаа кул образец на Џомла, го адаптираа за себе и мислат дека животот е успешен?

  За жал, во нашето време, слободното сирење е само во капија. Овој израз се однесува на бесплатен CMS како Joomla.

  Размислете сами за себе, зошто некој ќе потроши време за развивање на образец кој секој може да го преземе апсолутно бесплатно?

  Улогата е дека таквите шаблони имаат скриени врски кои се многу тешки за откривање.

  За жал, според моите набљудувања, околу 90% од шаблоните на Џомла ги имаат овие најкритични врски, кои многу негативно влијаат на понатамошната промоција на страницата. Нивното барање не е лесна задача. Тешкотијата лежи во фактот дека многу често овие врски се кодирани во base64.

  Јас нема да пишувам за сите начини да ги најдам. Јас ќе назначам само две најмногу работи.

  Метод број 1. Извор на страница + Вкупно командант

  1. Отворете го изворниот код на страницата
  2. Најди ги скриените врски. Тие можат да бидат кодирани base64. Тие преземаа кул образец на Џомла, го адаптираа за себе и мислат дека животот е успешен
  3. Преземете ги датотеките со шаблони на компјутерот.
  4. Внесете го овој код, поставете го штиклирањето "со текстот" и побарајте

  Веднаш ќе кажам. Овој метод работи, но многу долг.

  Метод број 2. Мој омилен. Скрипта find-link.php

  1. Преземи архива тука - DOWNLOAD
  2. Поставете ја датотеката find-link.php во коренот на страницата.
  3. Регистрирајте се во полето за адреса - mysite.ru/find-link.php
  4. Како резултат на тоа, ги гледате сите врски што се користат на вашиот сајт, дури и скриени

  Предноста на овој метод е тоа што оваа скрипта веднаш ја прикажува датотеката каде што се скриени овие скриени датотеки и можете веднаш да ги избришете.

  Размислете сами за себе, зошто некој ќе потроши време за развивање на образец кој секој може да го преземе апсолутно бесплатно?

  Новости

  www.natali.ua www.buhgalteria.com.ua www.blitz-press.com.ua  | www.blitz-price.com.ua  | www.blitz-tour.com.ua
   
  Rambler's Top100
   письмо веб-мастеру
  Copyright c 2000, Блиц-Информ